Daikin Convid-19 Q&A

Αγαπητοί πελάτες, συνεργάτες και φίλοι,

Με αφορμή τη ραγδαία εξάπλωση νέου κορωνοϊού (COVID-19), στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη είμαστε αντιμέτωποι με ακραίες καταστάσεις που δεν θα μπορούσαν να έχουν προβλεφθεί.

Το σημαντικότερο είναι να παραμείνουμε όλοι και όλες υγιείς και ασφαλείς. Είναι γεγονός ότι οι συνέπειες της συγκεκριμένης κρίσης οδηγούν το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και τις επιχειρήσεις σε μία περίοδο αυξανόμενης αβεβαιότητας. Ο κλάδος του κλιματισμού ίσως να είναι ένας από αυτούς που θα πληγούν λιγότερο, καθώς ασχολείται με την διαχείριση του αέρα γύρω μας.

Για όλους εμάς στην Daikin Ελλάς, εν μέσω αυτών των εξελίξεων, η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων μας, των συνεργατών μας και των πελατών μας, παραμένει προτεραιότητα. Βασιζόμενοι στην κουλτούρα της μητρικής μας εταιρίας στη διαχείριση κρίσεων, έχουμε εφαρμόσει ορισμένα μέτρα πρόληψης, που εξασφαλίζουν όχι μόνο τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία όλων των ενδιαφερόμενων μερών, αλλά και τη συνέχεια των δραστηριοτήτων μας και της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας, ούτως ώστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πελάτες μας προσφέροντάς τους προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Συγκεκριμένα, εφαρμόζουμε ήδη μία εξειδικευμένη πολιτική προστασίας έναντι του κορωναϊού, συμμορφούμενη με τις οδηγίες της Πολιτείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ακύρωση εσωτερικών και εξωτερικών ημερίδων και συγκεντρώσεων, αναβολή επαγγελματικών και προσωπικών ταξιδιών, εκτεταμένη τηλεργασία και οδηγίες προστασίας και υγιεινής).  Κάνοντας χρήση των τεχνολογικών μας υποδομών και πρωτοκόλλων ετοιμότητας, έχουμε προχωρήσει στην κατάρτιση σχεδίου για την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρίας μας  (business continuity plan), ακόμα και αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο δυσχερείς καταστάσεις.

Συνεπώς, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ως Daikin Hellas να λειτουργούμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας πάρα τις καθημερινές αλλαγές που βιώνουμε και σας προτρέπουμε να αξιοποιήσετε τρόπους εξυπηρέτησης που δεν απαιτούν φυσική παρουσία.

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και παραμένουμε στο πλευρό του προσωπικού, των πελατών και των συνεργατών μας για να διασφαλίσουμε την υγεία τους, παρέχοντας αποτελεσματική υποστήριξη.

Όπως πάντα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή ανησυχία στο πλαίσιο των μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει και είμαστε βέβαιοι ότι μαζί θα ανταπεξέλθουμε σε όλες τις προκλήσεις.

Το περίφημο γαλλικό Institut Pasteur de Lille, μετά από τις δοκιμές που διεξήγαγε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σειρά συσκευών Καθαρισμού Αέρα της Daikin εξουδετερώνει περισσότερο από το 99,98% του ανθρώπινου κορωνοϊού HCoV-229E σε 2,5 λεπτά*!

  • Σύμφωνα με τις δοκιμές που διενεργήθηκαν στα εργαστήρια του Institut Pasteur de Lille, οι Καθαριστές Αέρα της Daikin εξουδετερώνουν περισσότερο από το 99,98% του ανθρώπινου κορωνοϊού HCoV-229E σε 2,5 λεπτά. Ο ιός ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον SARS-CoV-2, του κορωνοϊού που προκάλεσε την πανδημία του COVID-19.
  • Οι μονάδες αξιολογήθηκαν επίσης ως 99,93% αποτελεσματικές έναντι του ιού Η1Ν1 σε 2,5 λεπτά. Ο Η1Ν1 είναι ο ιός που προκαλεί την κοινή γρίπη.
  • Αυτό σημαίνει ότι οι Καθαριστές Αέρα της Daikin αποτελούν ένα επιπλέον μέτρο καταπολέμησης των αναπνευστικών νόσων. Η συμπαγής plug-and-play συσκευή καθαρισμού του αέρα μπορεί να συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης των αναπνευστικών ιών.
  • Αυτή η αναγνώριση αποτελεί ορόσημο για τα σχέδια της Daikin που στοχεύει να παίξει σημαντικό ρόλο στον τομέα των συσκευών Καθαρισμού Αέρα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.